Youraway
Image default
Business

Aluminium kozijnen, een goede investering

Vandaag de dag kiezen steeds meer mensen voor aluminium kozijnen. Logisch ook want aluminium kozijnen zijn elegant, stevig en vormvast. Ook zijn ze goed toepasbaar in allerlei soorten panden. Maar ook met het oog op de toekomst zijn aluminium kozijnen een goede investering. Aluminium hoeft bijvoorbeeld niet geschilderd te worden waardoor je flink bespaart op schilderkosten. Ook bieden aluminium kozijnen goede isolatie waardoor de stookkosten omlaag gaan. Doordat het materiaal volledig herbruikbaar is zijn aluminium kozijnen ook nog eens een duurzame investering. De kozijnen van Schipper Ede voldoen standaard aan de eisen van inbraakweerstandsklasse 2 waardoor ze dus ook nog eens inbraakwerend zijn. Ga naar www.schipper-ede.nl voor meer informatie over aluminium kozijnen

Waar kun je aluminium kozijnen toepassen?

Vaak denk je bij aluminium kozijnen aan moderne architectuur maar in principe zijn aluminium kozijnen overal toepasbaar. Bij Schipper Ede kun je je aluminium kozijnen zelf samenstellen en kiezen uit vele kleuren en uitvoeringen. Hierdoor passen aluminium kozijnen op ieder type woning. Of het nu een modern, industrieel of monumentaal pand is, bij Schipper Ede stemmen ze de aluminium kozijnen af aan jouw wensen en zijn er dus altijd aluminium kozijnen te vinden die bij jouw type woning past. Doordat aluminium een licht en sterk materiaal is blijven de profielen en stijlen slank. Hierdoor wordt de maximale lichtinval van het glasoppervlak benut en komt er dus meer licht de woning binnen. Ideaal dus bij kozijnen maar zeker ook bij aluminium schuifpuien welke ook in het assortiment van Schipper Ede zitten.

Onderhoud aluminium kozijnen

Een van de grootste voordelen van aluminium kozijnen is dat deze geen vuil of stof aantrekken. Ook treden er geen spleten of schilfers op waarin vuil zich kan ophopen. En doordat aluminium kozijnen niet geschilderd hoeven te worden maakt het dat dit product zeer onderhoudsvrij is. In principe volstaat het als u de aluminium kozijnen twee tot vier keer paar jaar reinigt. Dit kun je het beste doen met lauw water en een schoonmaakmiddel dat niet agressief is. Ook kun je elk half jaar even de schuifbare delen van de aluminium kozijnen nalopen en de openingen voor waterafvoer vrij maken. Eigenlijk is dit het enige onderhoud dat er aan aluminium kozijnen dient te worden uitgevoerd. Indien je ze dus eenmaal hebt aangeschaft heb je er dus bijna geen omkijken naar.