Youraway
Image default
Business

Ayahuasca

Ayahuasca heeft bij vele mensen de ogen geopend. Spiritueel, emotioneel en psychisch heeft het vele mensen die in de knoop zaten, weer op de goede weg geholpen. Mensen zijn op zoek naar allerlei middelen die ze zouden moeten helpen bij een oplossing voor hun problemen. Er zijn nogal wat mensen die kampen met problemen in onze westerse kapitalistische samenleving. Ondanks een bloeiende economie en een ongekende welvaart zijn er in Nederland miljoenen mensen die antidepressiva kalmeringsmiddelen en slaappillen slikken. Dat geeft al aan dat er iets grondig mis is met het welzijn van vele mensen. Depressies, angststoornissen en een algemeen gevoel van onbehagen en liefdeloosheid drijft veel mensen tot wanhoop. Huisartsen schrijven op grote schaal antidepressiva en kalmeringsmiddelen voor. De farmaceutische industrie vaart er wel bij, en pretendeert dat geluk verkrijgbaar is op recept. We moeten hier toch onze vraagtekens bij zetten, zonder uit het oog te verliezen waar de werkelijke oorzaak van het probleem ligt. Ook vanuit de wetenschap komen er al langere tijd signalen binnen, dat het oneindig voorschrijven van pillen niet de oplossing biedt die we voor ogen hebben.Een middel dat onlangs nog wel positief in het nieuws is gekomen is Ayahuasca. Ayahuasca is in tegenstelling tot de synthetische middelen voor velen een ware openbaring gebleken.

Ayahuasca natuurlijk uit het Amazoneregenwoud

Ayahuasca is een plantaardig brouwsel dat al eeuwen lang wordt gebruikt door inheemse stammen uit het Amazoneregenwoud. Ayahuasca is een zeer sterk psychoactief brouwsel dat je in een andere staat van bewustzijn brengt. De werking ervan wordt vaak omschreven als een innerlijke reis die je meeneemt naar je ware ik. De ervaring wordt getypeerd als zeer intens, leerzaam ontroerend en ontwapenend. Mensen die het hebben gebruikt, stellen op een andere manier naar zichzelf en de wereld te kunnen kijken. Ayahuasca wordt veelal in groepsverband op ceremoniële en sjamanistische wijze genuttigd.

Reinigende werking

Ayahuasca zou een reinigende werking hebben op de ziel. Veel mensen met een depressie of een stoornis, opperen dat ze er enorm veel baat bij hebben gehad en tot nieuwe inzichten zijn gekomen. Innerlijke-reis is een organisatie die zich bezighoudt met het organiseren van dergelijke ceremonies. Vanwege de intensiteit van ayahuasca, dient men er zorgvuldig mee om te gaan. Gebruik ervan is alleen aan te raden wanneer de juiste begeleiding ter plaatse is. Innerlijke-reis staat bekend om de kundige aanpak bij deze ceremonies. Ayahuasca is een krachtig en natuurlijk middel. Is dit voor sommigen wellicht een mooi alternatief voor een immens probleem?