Youraway
Image default
Business

Gezondheid in de gaten houden

Het goed in de gaten houden van je eigen gezondheid en de gezondheid van je gezin kan ervoor zorgen dat je op tijd kan ingrijpen mocht er iets mis zijn. Met behulp van apparatuur dat thuis voor handen is kan je dreiging van hart- en vaatziektes tijdig constateren. Door inzicht te hebben in bepaalde waardes in je lichaam en weten waar je op moet letten, kun je schade die anders onherstelbaar is misschien wel voor zijn. In dit artikel lees je informatie en tips om je gezondheid goed in de gaten te houden.

Bloedwaarden en cholesterol De huisarts kan bloed bij je afnemen en dit controleren op bepaalde waardes. Hierdoor krijg je inzicht in de waardes die je op dit moment hebt en weet wat gezond is. Je kan dit ook thuis doen met behulp van bloedsuikermeters. Deze geeft waardes van suikergehalte in je lichaam aan, door dit te vergelijken met de meting van de huisarts of meerdere metingen kan je zien of je gezondheid achteruit gaat.

Bloeddruk Bloeddruk is net iets anders dan bloedwaarden, maar ook zeker een goede indicator voor je gezondheid. Net zoals bij bloedwaarden kan je dit laten opmeten door een huisarts, maar je kan ook zelf je bloeddruk meten met behulp van bloeddrukmeters. Deze meter geeft je inzicht in de bloeddruk bij onder en bovendruk. Gemiddeld ligt een bloeddruk 120 boven 90. Door een meting bij de huisarts weet je wederom wat gezond voor jou is en hier kan je thuis rekening mee houden. Let wel op dat een thuismeting over het algemeen iets lager ligt dan bij een specialist omdat hier enige zenuwen worden ervaren.

Voeding Wil je gezond blijven, dan is het voor de hand liggend dat je gezond eet. Dit hoeft niet te betekenen dat je geen lekkere dingen meer mag eten en alleen maar fruit en groente mag eten. Het betekent wel dat je je voeding in de gaten moet houden en kijken wat je binnen krijgt.

https://shopvoorgezondheid.nl/