Youraway
Image default
Business

Glazen deuren bestellen

De voor- en nadelen van glazen deuren

Vooral in moderne interieurs zie je wel eens een glazen deur voorbij komen. Een glazen deur geeft een ruimtelijk effect en geeft je de mogelijkheid om door een andere ruimte te kijken. Ook instellingen en kantoren zijn vaak voorzien van glazen deuren. Wil je ook een fraaie glazen deur in je interieur plaatsen, dan moet je wel even de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen.

Voordelen glazen deuren

  • De hoofdreden dat mensen voor een glazen deur kiezen is dat het esthetisch bijzonder fraai is. Het geeft een trendy en luxueuze uitstraling en geeft de ruimte meerwaarde.
  • Een betere lichtinval kan ook een reden zijn om glazen deuren te nemen. Een glazen deur kan donkere ruimtes vooruit helpen.
  • De transparantie van een glazen deur geeft een ruimtelijk gevoel. Een bedompte ruimte wordt met een glazen deur veel opener.

Nadelen glazen deuren

  • Een glazen deur zal de ruimte minder goed isoleren. En dit betreft zowel thermisch als akoestisch. Werken met hulpmiddelen zoals een tochtstrip maakt juist dat een glazen deur aan uitstraling verliest.
  • Een glazen deur staat mooi, maar in de praktijk wordt de deur ook gebruikt. Dit betekent vele vingerafdrukken en vlekken op de deur. Een glazen deur zul je dus geregeld moeten reinigen.
  • Een glazen deur is zwaar en moet gedegen bevestigd worden. Hier moet bij de bouw van een woning rekening mee gehouden worden.

Online glazen deuren bestellen? Ga naar www.glaskoning.nl