Youraway
Image default
Business

Investeer goed door de voordelen van een rieten dak

Bij een rondje wandelen valt het mij steeds meer op: de mooiste huizen die allen voorzien zijn van een rieten dak. Door mijn gewekte interesse zocht ik bij thuiskomst direct uit welke voordelen gebonden zijn aan deze dakbedekking en kwam ik tot grote verbazing.

Een rieten dak blijkt niet enkel te functioneren als luxe-element, maar het materiaal biedt meerdere voordelen. Denk hierbij aan de temperatuurregeling binnenshuis, de levensduur en de verkoopprijs.

Het ideale aanzicht

Een rieten kap werd voorheen voornamelijk geplaatst bij boerderijen voor een idyllische aanblik. Echter wordt het rieten dak in de huidige samenleving ook steeds vaker toegepast in vrijstaande huizen of villa’s met daarmee de bedoeling een mooi en sfeervol beeld te verwezenlijken.

Voordelige temperatuurregeling

Het rieten dak is te plaatsen met diverse technieken, waarbij er een verschil zal optreden tussen de isolatie. Bij de gesloten, oftewel moderne, dakconstructie blijft de lucht hangen in de holle stengels en de ruimte tussen de rietstengels wat zorg voor een goede isolatie. Verrassend genoeg blijkt een rieten dak met de gesloten constructie dan ook betere isolatie te bieden dan een pannendak. Daarnaast reflecteert een rieten dak de warmte beter ten opzichte van andere materialen, waardoor het huis koeler blijft in de zomer.

Levensduur en verkoopprijs

Zoals eerder benoemd zal een rieten dak leiden tot een sfeervol beeld van het pand. In combinatie met de temperatuurregeling is dat niet het enige voordeel. Door de kwalitatieve isolatie zal het dak leiden tot een verlaging van de maandelijkse energiekosten en een stijging van de waarde van de betreffende woning. Bovendien gaat een rieten dak tot wel veertig jaar lang mee, mits het dak goed onderhouden wordt. Daarmee zal de rieten dakbedekking de investering meer dan waard zijn!

http://rietwerk.nl