Youraway
Image default
Business

Keukenbrand? Deze kunt u laten beoordelen door Schadeoplossing Nederland B.V.

Een keukenbrand kan u de schrik van uw leven bezorgen. Plotseling staat bijna alles op het spel voor wat betreft uw woning. Daarom moet een keukenbrand na afloop niet alleen onderzocht worden door een schade-expert van uw verzekering, maar ook door een onafhankelijke schade-expert, namelijk de contra-expert. Laat uw keukenbrand niet slechts beoordelen door 1 expert omdat u dan veel risico loopt niet de vergoeding te ontvangen die u nodig hebt voor het herstel van de schade.

U bent al gedupeerd door de keukenbrand en dan komt daar bovenop ook nog een schade-inventarisatie waar u verder niet zo veel mee kunt. Wat doet u dan? Soms wordt er een advocaat ingeschakelt maar die kosten vaak erg veel geld en bovendien zijn advocaten niet altijd evengoed op de hoogte van de polisvoorwaarden wanneer het om een keukenbrand gaat.

De contra-expert zoals eerder besproken heeft aanzienlijke voordelen ten opzichte van een advocaat. De kosten voor contra-expertise kunnen namelijk gedeclareerd worden op uw verzekering, en bovendien is een contra-expert erg goed op de hoogte van de polisvoorwaarden in situaties zoals een keukenbrand. Hij weet precies waar u wel en niet recht op heeft.

Zelf inschakelen

Nadat u de verzekering heeft ingelicht over uw keukenbrand, kunt u al direct contact opnemen met een contra-expert. Deze contra-expert komt langs en maakt een schaderapport van de keukenbrand. Kunt u niet meer in uw woning wonen door de keukenbrand? Dan helpt deze contra-expert u ook aan een vervangende woonruimte.

Had u al ooit eerder gehoord dat u recht heeft op een contra-expert bij keukenbrand? Die kans is zeer klein. Verzekeraars informeren u daar meestal niet over. De kosten voor contra-expertise bij een keukenbrand worden namelijke gedeclareerd bij de verzekeraar. Het is dus best logisch dat zij niet graag vertellen over de mogelijkheid om een contra-expert in te schakelen bij keukenbrand.

Hoe ontstaat een keukenbrand?

Een keukenbrand natuurlijk verschillende oorzaken hebben. Denk aan apparatuur in de keuken die te maken krijgt met kortsluiting. Of wat dacht u van een vlam in de pan? In het ergste geval vliegt daardoor ook uw luchtafvoer in de brand vanwege het vet dat daar allemaal aan de binnenkant aan vast zit. Dit vet is erg brandbaar en als u de afzuigkap niet direct uitschakelt, kan het vuur in deze vettige afvoer worden geblazen met als gevolg dat het huis volledig in de brand kan vliegen.

Wees daarom waakzaam. Blus een vlam in de pan nooit met water, ga niet wandelen met de vlammende pan en zorg ervoor dat u zo snel mogelijk de afzuigkap uitschakeld.

Meer informatie over wat u kunt doen bij een keukenbrand? Ga naar de website van Schadeoplossing Nederland B.V. of bel 088 – 888 5000 voor meer vrijblijvende informatie omtrent uw specifieke situatie.

 

 

 

https://schadeoplossing.nl/brandschade/keukenbrand/