Youraway
Image default
Business

Personeelstekort? Zoek een goed uitzendbureau

Het gaat nog steeds voorspoedig met onze economie en daarmee ook met de werkgelegenheid. In sommige sectoren van de arbeidsmarkt is er zelfs sprake van  krapte. Een krapte die te maken heeft met onvoldoende aanbod van mensen in een specifieke sector of beroep. Met name in het onderwijs, de zorg en in de techniek is er personeelstekort. 1 Op de 5 bedrijven kan niet aan personeel komen wanneer er een vacature ontstaat.  Tegelijkertijd heb je als werkzoekende of werknemer een ruime keuze. Het is in het groter belang dat de twee partijen elkaar uiteindelijk weten te vinden. Een goede match is uiterst waardevol voor bedrijf, werknemer én economie.

Een bewuste keuze: het uitzendbureau

Wie kan helpen bij het maken van een goede match? Een uitzendbureau kan dat als geen ander. Een uitzendbureau heeft goed zicht op de (regionale) arbeidsmarkt en weet wat er speelt in de diverse sectoren.  Het bureau heeft er belang bij dat zij haar opdrachtgevers voorziet van goede kandidaten. Een uitzendbureau wint ook bij een goede matching. Een uitzendbureau doet er alles aan om mensen en werkgevers op een goede manier bij elkaar te brengen. Dus heeft u personeel nodig? Neem dan vooral contact op met een uitzendbureau. Denk niet te snel dat ze geen beschikking hebben over technisch personeel. U zult versteld staan van de motivatie van mensen om bij voorkeur voor een uitzendbureau te werken.

Waarom mensen kiezen voor een uitzendbureau

Wanneer u met uitzendkrachten in zee gaat krijgt u te maken met een aantal interessante voordelen. Ten eerste hoeft u zelf nauwelijks te werven dus bespaart u snel, tijd en geld. Ten tweede ontloopt u de rompslomp omtrent de administratieve personele aangelegenheden. Ten derde loopt u geen risico bij ziekteverzuim. Dat zijn met recht aantrekkelijke voordelen te noemen. Maar wat ook zeer belangrijk is: u krijgt kandidaten aangeleverd die geschikt en gemotiveerd zijn. Veel mensen kiezen tegenwoordig bij voorkeur voor werken via een uitzendbureau om op die manier voor zichzelf flexibiliteit te bewaren. Een zogenaamde win/win-situatie.

https://www.vacaturebouw.nl