Youraway
Image default
Business

Wat is er bijzonder aan de Dopper Waterfles?

Waarschijnlijk heb je ze wel eens gezien, die leuke waterflessen met de opvallende dop. Deze waterflessen zijn natuurlijk van Dopper. Veel mensen gebruiken hun Dopper waterflessen tijdens het sporten, op het werk of gewoon in de stad.

Toch zijn er nog veel mensen die nog niet van Dopper of de waterfles hebben gehoord. Daarom hebben wij een aantal dingen op een rijtje gezet.

Waar staat Dopper voor?

Dopper is een bedrijf zonder winstoogmerk. Dat wil zeggen dat Dopper niet primair erop uit is om winst te maken op de verkoop van hun producten. Het Nederlandse bedrijf is namelijk ooit begonnen om de wereld een schonere plek te maken. Wij als mensheid produceren namelijk heel veel plastic afval. Zoveel zelfs dat onze oceanen er letterlijk mee worden overspoeld. 100.000 zeezoogdieren en meer dan 1 miljoen vogels sterven jaarlijks doordat ze het plastic binnenkrijgen, of blijven haken in het vuil.

Het grootste probleem van dit plastic is dat het eigenlijk niet vergaat. Dat betekent dat er over 1000 jaar nog steeds het plastic in zee ligt dat er vandaag ook ligt. Dit plus al het plastic dat er nog bij gaat komen over de jaren heen. Het merendeel van dit plastic afval is afkomstig uit gebruiksvoorwerpen die na gebruik direct worden weggegooid. Denk hier bijvoorbeeld aan plastic flesjes.

Juist hier wil Dopper het verschil maken. Dopper heeft namelijk zijn eigen volledig recyclebare waterfles gemaakt die er voor zorgt dat er minder vuil ontstaat. Je kan de waterfles namelijk simpelweg vullen met kraanwater, waardoor er minder wegwerpflessen in de natuur belanden.

Dopper meent het dat het de wereld wil verbeteren. Niet alleen zorgt hun product hiervoor, een deel van de winst gaat direct naar internationale waterprojecten die niet alleen voor watertoegang zorgen in arme landen, maar het verbruik van wegwerpflessen ook tegengaan.

Waar kan je een Dopper waterfles kopen?

Een Dopper waterfles kopen kan tegenwoordig op heel veel verschillende locaties. Steeds meer winkels, giftshops en online retailers bieden ze aan. Echter is er maar één plek waar je het beste een Dopper waterfles kopen kan, en dat is op Dopper’s eigen website.

Dopper heeft namelijk een webshop waar je zelf jouw eigen waterfles uit kan kiezen en kan samenstellen. Er zijn 3 verschillende soorten Dopper waterflessen, ieder met zijn eigen uitstraling en functie:

  • De Dopper Original: Deze recyclebare, gekleurde flessen zijn degenen die je overal ziet. In de Dopper webshop kan je je eigen kleur uitkiezen,

  • De Dopper Solid Steel Mini: Deze stoere Dopper waterfles heeft dezelfde inhoud als de Dopper Original (490 ml) maar het bassin is gemaakt van echt staal. Hierdoor krijgt deze compacte waterfles een heel stoer uiterlijk.

  • De Dopper Steel: De Dopper waterfles wordt steeds populairder onder sporters. Vooral deze groep mensen heeft meestal niet genoeg aan 490 ml per fles. Daarom heeft Dopper de Dopper Steel ontwikkeld. Met een inhoud van 800 ml kan je in deze fles meer dan genoeg water kwijt, ook als je niet gaat sporten.

 

Kan je een Dopper waterfles bedrukken?

Misschien wel het leukste aan een Dopper bestellen op de website van Dopper zelf, is dat je hem ook kan laten bedrukken. Een Dopper waterfles bedrukken kan op namelijk op verschillende manieren. Zo kan je er niet alleen voor kiezen om er een logo of een naam op te zetten, je kan er ook een leuke afbeelding bij plaatsen. Een Dopper waterfles bedrukken is niet alleen leuk als relatiegeschenk maar ook als persoonlijk cadeau.