Youraway
Image default
Business

Welke wandtegel voor welke ruimte?

Wandtegels zijn steeds populairder en misschien wel tot uw verbazing is dit niet alleen de wandtegel in de badkamer of het toilet. Nee, sterker nog, de wandtegel is terug te zien in álle ruimtes van het huis. In de eerste plaats zal er een introductie plaatsvinden van alle materialen die tegenwoordig gebruikt worden om wandtegels te maken. Daarna wordt er ingezoomd op de functies die elk van deze materialen met zich meebrengt. Tot slot wordt er per ruimte bepaald welke materialen gebruikt zouden kunnen worden.

 

Wandtegels van alle materialen

Wandtegels zijn met name bekend vanuit de badkamer of het toilet, maar er zijn meer soorten wandtegels geïntroduceerd door de jaren heen:

  • Keramiek: dit zijn de witte basic vierkante of rechthoekige tegeltjes die zo bekend zijn uit ‘oma’s badkamer’. Deze zitten echter vaker in een modern jasje dan u denkt.

  • Natuursteen: Dit is een luxe materiaal dat lang meegaat en in veel verschillende vormen komt.

  • PVC-tegels: deze wandtegels zijn de meest innovatieve van allemaal en zijn relatief licht en flexibel.

 

Functies per materiaal

De voornaamste functie van de keramische wandtegel is dat het waterafstotend is en gemakkelijk schoon te maken is. Het straalt daarnaast hygiëne uit.

Natuurstenen tegels zijn er met name voor de sfeercreatie in een ruimte. Daarnaast is het tevens waterafstotend.

Bij PVC-wandtegels is dit alles ook mogelijk. De sfeercreatie is voor sommigen minder overtuigend, omdat het

 

Geschikte tegels per ruimte

Er is voor elke ruimte wel een geschikte wandtegel te vinden. Daarom zijn elk van deze tegels voor bepaalde ruimtes beter geschikt dan anderen.

In de eerste plaats kunnen alle vochtige en ‘typische tegelruimtes’ zoals badkamer wc en keuken bekleed worden met alle soorten tegels. Alleen natuursteen is wat minder handig schoon te houden en hierdoor mogelijk minder praktisch. De slaap- en woonkamer zijn minder geschikt voor keramische tegels. Met name de natuursteen en PVC wandtegels zijn hier ideaal voor sfeercreatie. Wilt u zelf de materialen en functies per ruimte vergelijken en u laten informeren over alle wandtegels, ga naar Pand16!

 

https://www.pand16.nl/