Youraway
Image default
Business

Wft basis, wft vermogen en wft hypothecair krediet en de opleiding tot hypotheekadviseur

Een financieel professional word je niet zomaar. Je dient over veel kennis en een groot aantal vaardigheden te beschikken. Om aan klanten advies te mogen geven over wft hypothecair krediet moet je bijvoorbeeld een Wft basis, Wft vermogen en Wft Hypothecair Krediet diploma hebben behaald. Wat leer je tijdens deze opleidingen?

Opleidingen tot financieel professional

Politieke en economische ontwikkelingen zijn van grote invloed op de financiële wereld. Wanneer je bijvoorbeeld als professional werkt in de huizenwereld moet je volledig op de hoogte zijn van alle recente economische ontwikkelingen. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de juridische en fiscale regels die om de zoveel tijd veranderen. Ieder jaar voert het Nederlandse kabinet namelijk wijzigingen door die van invloed zijn op de huizenmarkt en jouw eigen woning. Er zijn diverse opleidingen tot financieel professional. Zo kun je bij het LOI onder andere een opleiding tot adviseur Wft vermogen volgen. Of laat je in plaats daarvan opleiden tot Wft consumptief krediet of Wft Schadeverzekering zakelijk.

Het geven van hypotheekadvies

De bovenstaande opleidingen hebben elk hun eigen specialisatie. De vakken zijn dan ook niet precies hetzelfde. Sommige vragen komen echter bij elke opleiding aan bod. Welke hypotheekvormen zijn er bijvoorbeeld allemaal? Het is zeer belangrijk dat je dit weet, omdat het onderdeel uitmaakt van het hypotheekadvies. Tijdens je werk zul je de klant de diverse hypotheekvormen moeten voorleggen. Hij of zij kiest aan de hand van jouw advies de gewenste hypotheek. Daarnaast leer je tijdens de opleiding welke overwegingen de kant kan maken tijdens het kopen van een woning. Met welke zaken moet er allemaal rekening gehouden worden en wat is bijvoorbeeld de huidige wet- en regelvorming?

Zorgplicht als adviseur hypothecair krediet

Het klantadvies van een hypotheekadviseur moet aan een groot aantal vereisten voldoen. Zo dient het betrouwbaar en deskundig te zijn. Je hebt als financieel professional namelijk een zorgplicht. Het afsluiten van een hypotheek is een belangrijk moment in het leven van veel mensen. Het is waarschijnlijk de grootste lening die ze ooit af zullen sluiten. Het is een beslissing die grote financiële gevolgen heeft. Als hypotheekadviseur is het jouw taak om de klant zo goed mogelijk van informatie te voorzien.

Digitale opleiding volgen

De opleidingen tot adviseur hypothecair krediet worden op verschillende manieren aangeboden. Klassikale lessen zijn nog altijd het meest populair omdat je daarbij interactie hebt met de docent en mede-cursisten. Een online leeromgeving wordt echter steeds populairder. Daarbij kun je zelf bepalen wat en wanneer je wilt leren. Bovendien ben je niet afhankelijk van een bepaalde locatie. Voor een digitaal zelfstudiepakket Consumptief Krediet kun je onder andere terecht bij Dukers en Baelemans. Per onderwerp is er een digitale syllabi beschikbaar. Ook ontvang je een overzicht van de opzet van het examen.

Digitale leeromgeving

In een digitale leeromgeving doe je de juiste kennis en vaardigheden op. Zo zijn er speciale video’s die je van alles leren over de Wft basis, Wft vermogen en Wft hypothecair krediet. Bovendien bevatten deze video’s een aantal handige examentips waarmee je van de opleiding een groot succes maakt. Na het volgen van de digitale lessen is het tijd om je kennis te toetsen. Dit kun je doen aan de hand van een diagnostische toets of proefexamens. In dat geval neem je deel aan een simulatie van het Wft vermogen. Onder begeleiding maak je een aantal voorbeeldvragen waarbij je de examentips toepast. Zo leer je onder andere omgaan met de vraagstelling. Door het maken van de proefexamens is het daadwerkelijke examen minder spannend en moeilijk. Hopelijk mag je je binnenkort hypotheekadviseur noemen!

https://www.wftbasisexamen.nl/